Hakkımda

Fotoğrafım
ben susarken konuşan parmak uçlarım..

16 Aralık 2010 Perşembe

SESSİZLİK..

rastgele ilişki kurdun bugüne kadar, ve biriyle şekil olarak ilişki kurduğun zaman, binbir türlü saçma şey söyleyebilirsin çünkü hiçbir şeyin önemi yoktur, sadece vakit geçirmektesindir..

ama birini  kendine yakın hissettiğinde, yakınlık doğduğunda, söylediğin her kelime önem kazanır. o zaman kelimelerle kolayca oynayamazsın çünkü her şeyin bir önemi vardır. o yüzden, sessizlik boşlukları olur. insan başlangıçta kendini garip hisseder çünkü sessizliğe alışık değildir. bir şeyler söylenmesi gerektiğini düşünürsün, diğeri ne düşünür yoksa?

birine yakınlaştığında, sevginin herhangi bir türü doğduğunda, sessizlik gelir, ve söylenecek bir şey kalmaz. aslında gerçekte de söylenecek bir şey yoktur. hiçbir şey yoktur.sevgi ilişkisinde olmadığın insanlarla ilişki kurmak için, dil gereklidir. sevgi ilişkisinde olduğun insanlarla birlikteyken, dilsizlik gereklidir. bir yabancıyla, söylenecek çok şey vardır; dostlarınla, söylenecek hiçbir şey yoktur. ve sessizlik ağır gelir, çünkü buna alışık değilsindir.sessizliğin müziğini tanımıyorsun. ama o an sadece sessizlik işe yarar. dilin kaybolmaya başlaması bir eksiklik değildir..

 bundan sonra biriyle birlikteyken ve sözcüklerle iletişim kurmadığınızda, ve sen de kendini garip hissettiğinde, mutlu ol. sessiz kal ve o sessizliğin iletişim kurmasına izin ver. bu sessizliğin tadına var; hisset ve tadını çıkar. kısa zamanda anlayacaksın ki, onun kendi iletişimi var; daha büyük, daha yüksek, daha derin ve daha içten...

O.

5 yorum:

DOREMİ dedi ki...

HARİKA! tam da söyleyecektim
;"Sen sus parmak uçların konuşsun"

benim ruh ikizi bir kardeşim misin nesin,her gün biraz daha şaşırıyorum,şaşırtıyorsun,bunu hep yapıyorsun..

Uzaklardan taaaa uzaklardan nasıl oluyor bu çözebilmiş değilim ya..:)))))

parmakuçlarım dedi ki...

güzel tesadüf..ben zannedilen birbaşkası ile birlikte galiba ruh üçüzü olduk :))

DOREMİ dedi ki...

EVET sanırsam öyle; onuda senin kadar içimden hissettim..belki yanılgımda o yüzden oldu..
Olabilir belkide ruh üçüzüyüz..neden olmasın,yaşamda her şey olası..;)
















b

deeptone dedi ki...

evet o sessizlik büyük bir mutluluk. sessiz kalabileceğin kimseyi, kimseleri bulabilirsen.

deeptone dedi ki...

ne oldu. açıklar mısın. neden çıktın. üzüldüm. endişelendim. ödül verdim diye mi. yoksa blogumla ilgili başka bişey mi var. sor bana. blogumdaki yorumlar mı. blog dünyasında tek bir kimseyi bile tanımıyorum. tüm yazışmalarım blog çerçevesinde. herkes benimle çok samimi. ben de öyle.


bu yaptığın haksızlık.

aramızda açıklık olduğunu sanıyordum.
kendliğinden yerleşmiş.